Toteuta unelmasi!

Tarjoamme laadukasta, monipuolista ja oppilaslähtöistä musiikinopetusta kaikenikäisille musiikista kiinnostuneille.

Opiskelun aloitat valitsemalla pääaineeksi sinua eniten kiinnostavan instrumentin sekä halutessasi sivuaineeksi yhden tai useamman instrumentin. Jos et ole varma instrumentista, voit varata ilmaisen tutustumistunnin opistolle, jolloin pääset kokeilemaan joko kitaraa, bassoa, rumpuja, pianoa tai laulua. Lisäksi voit opiskella myös ryhmäaineita joko pääaineena tai pääaineen rinnalla.

Saat meiltä tehokasta yksilöopetusta eri soittimissa, mutta kannustamme sinua myös yhdessä tekemiseen ja oppimiseen. Opiskelun sisältö ja tavoitteet muodostuvat sinun päämääräsi mukaan.

Kuka meillä voi opiskella?

Kuka tahansa voi opiskella meillä ilman pääsykoetta tai erillistä kuntalisää. Voit kokeilla uutta instrumenttia tai jatkaa aiempia opintojasi.

Otamme oppilaat sisään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensimmäinen lukuvuosi toimii niin sanottuna koeaikana, jolloin edellytyksesi musiikin tavoitteelliseen opiskeluun tai kurssien suorittamiseen arvioidaan. Jokainen oppii aina jotain, joten kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan, olisiko musiikki myös sinun juttusi!

Instrumenttiopiskelun aloitusikä on yleensä 7-8 vuotta, musiikin perusteiden, bändisoiton, lauluyhtyeen ja musiikkiteknologian noin 12 vuotta. Opetus mukautetaan sinulle sopivaksi ikäsi, taitojesi ja aikaisempien opintojesi perusteella. Musiikkileikkikoulu on avoin 3-6-vuotiaille lapsille. Koskaan et ole liian vanha aloittamaan musiikkiharrastusta!

Lukuvuoden rakenne

Lukuvuosi rakentuu 35 opetusviikosta sekä varaopetusviikoista joulu- ja toukokuun lopulla. Lukuvuoden sisältö koostuu pääsääntöisesti valitsemistasi tunneista sekä kaikille opiskelijoille avoimista konserteista. Lukukauden sisältämä tuntimäärä riippuu siitä missä vaiheessa aloitat opinnot.

Panostamme perusopetuksen lisäksi monipuoliseen harrastetoimintaan tarjoamalla halukkaille esimerkiksi erilaisia ryhmätunteja, matineoita, viikonloppukursseja sekä luentoja.

Katso lukuvuoden rakenne

Kurssien suorittaminen

Voit kehittää taitojasi harrastusmielessä tai hankkia valmiudet musiikin ammattiopintoihin, jolloin halutessasi suoritat kursseja taiteen perusopetuksen yleisestä tai laajasta oppimäärästä.

Yleisen oppimäärän tavoitteena on tukea musiikin itsenäistä harrastamista sekä antaa opiskelijalle laaja-alaista musiikillista yleissivistystä. Laaja oppimäärä antaa valmiudet musiikkialan ammattiopintoihin sekä ohjaa oppilasta määrätietoiseen ja pitkäjänteiseen työskentelyyn niin yksilönä kuin ryhmässä.

Suoritettavia kurssejamme ovat laulu- ja soitinopinnot, musiikin perusteet, yhteismusisointi sekä musiikkiteknologia.

Lue lisää taiteen perusopetuksesta  

Pääaine

Opiskellessasi sinulla on ensisijainen pääaine, joka rakentuu valitsemasi instrumentin ympärille. Saat yksilöopetusta 30 tai 45 minuuttia viikossa. Oppituntien kesto määrittyy valintasi mukaan. Syyslukukaudella on enintään 16 ja kevätlukukaudella 17 opetuskertaa.

Voit halutessasi opiskella vain pelkkää pääainetta, mutta suosittelemme sinua syventymään myös instrumenttiopiskelua tukeviin aineisiin kuten musiikin perusteisiin ja musiikkiteknologiaan sekä osallistumaan yhteismusisointiin.  

Sivuaine

Etenkin ammattiopintoihin tähtäävän opiskelijan on suositeltavaa laajentaa osaamistaan myös sivuaineella. Voit valita sivuaineeksesi yhden tai useamman instrumentin. Esimerkiksi jos pääaineesi on laulu, sivuaineenasi voi olla pianon soitto.

Sivuaineen opiskelu koostuu pääaineen tapaan yksilöopetuksesta ja ainetta opiskellaan 20 minuuttia viikossa. Tunteja on enintään 16 syyslukukaudella ja 17 kevätlukukaudella.  

Pari- ja pienryhmätunnit

Yhdessä soittaminen ja laulaminen on hauskaa ja ennen kaikkea kehittävää. Pari- ja pienryhmätuntien tarkoituksena on kehittää taitojasi niin musiikillisesti kuin sosiaalisesti sekä tuoda lisää iloa opiskeluun.

Tarjoamme pari- ja pienryhmätunteja kitaran ja rumpujen soitossa sekä laulussa. Ryhmät koostuvat 3-5 samantasoisesta oppilaasta. Voit ilmoittautua tunneille myös kaverisi kanssa.

Pari- ja pienryhmäopetusta on 60 minuuttia viikossa. Syyslukukausi sisältää enintään 16 ja kevätlukukausi 17 opetuskertaa.  

Bänditunnit / Lauluyhtye

Bänditunneilla harjoitellaan yhdessä soittamista ja esiintymistä opiskelijaryhmissä. Lauluyhtyeessä tutustutaan stemmalauluun niin säestyksellä kuin ilmankin. Sekä bändi että lauluyhtye kokoontuvat 60 minuutin ajan kerran viikossa.

Ryhmät koostuvat yleensä 3-7 opiskelijasta ja ne pyritään muodostamaan samanikäisistä ja -tasoisista sekä samantyylisestä musiikista kiinnostuneista opiskelijoista. Opettajat kokoavat harjoiteltavat kappaleet ja kokonaisuudet ottaen huomioon myös ryhmän toiveet ja ehdotukset.

Jos haluat pelkästään laulaa tai soittaa bändissä etkä opiskella muita aineita, voit valita bänditunnit tai lauluyhtyeen pääaineeksesi.  

Musiikin perusteet

Musiikin perusteet on pää- ja sivuainetta tukeva oppiaine, jonka tavoitteena on laajentaa musiikillista ymmärrystäsi sekä antaa sinulle valmiuksia tavoitteelliseen opiskeluun. Halutessasi voit myös opiskella ainoastaan musiikin perusteita ja suorittaa kursseja ilman erillistä pää- tai sivuainetta.

Musiikin perusteisiin sisältyy muun muassa musiikin teorian ja säveltapailun opiskelu. Ryhmät koostuvat noin kymmenestä samantasoisesta opiskelijasta. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 60 minuutin ajan. Musiikin perusteita voit opiskella myös yksilötunneilla, jolloin opetus mukautetaan vastaamaan omaa lähtötasoasi ja tarpeitasi.

Opiskeltavia kursseja ovat Musiikin perusteet 1, 2 ja 3. Jokaisesta kurssista järjestetään lukuvuoden lopussa koe ja päästessäsi kokeesta läpi saat suoritusmerkinnän.  

Musiikkiteknologia

Järjestämme myös lukuvuoden mittaisia ryhmäkursseja musiikkiteknologiasta, jonka tavoitteena on antaa sinulle valmiudet ymmärtää musiikkiin liittyviä laitteita ja työtapoja. Perehdymme kursseilla live-äänentoistoon ja studiotekniikan perusteisiin. Musiikkiteknologiaa voit opiskella Musiikin perusteiden tavoin sekä ryhmässä että yksilötunneilla.

Esiintyminen

Musiikki on tehty jaettavaksi ja esitettäväksi, joten kannustamme sinua esiintymään ja opetamme sinua hallitsemaan mahdollisia esiintymiseen liittyviä ongelmia kuten jännittämistä ja esiintymispelkoa.

Oppilaamme pääsevät esiintymään musiikkiopiston joulu- ja kevätkonserteissa sekä vähintään kerran lukukaudessa järjestettävissä matineoissa. Pyrimme tarjoamaan runsaasti esiintymismahdollisuuksia myös ulkopuolisissa tilaisuuksissa ja käymään opiskelijoiden kanssa erilaisissa konserteissa.

Jos haluat paneutua vielä syvemmin esiintymiseen liittyviin asioihin ja saada lisää varmuutta soittoon tai lauluun, voit osallistua kerran viikossa järjestettävään esiintymisvalmennukseen, jossa keskustellen ja erilaisten harjoitusten avulla teemme esiintymisestä helppoa ja luontevaa.

Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulussa tutustumme lasten kanssa musiikin maailmaan laulun ja leikin avulla. Muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja tarjoamme tunteja niin pienryhmissä kuin yksityisesti.

Muskariryhmiä on sekä 3-4- että 5-6-vuotiaille. Ryhmät koostuvat 4-10 lapsesta ja ne kokoontuvat kerran viikossa 45 minuutin ajan. Lapset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukukausi sisältää enintään 15 kertaa.

Yksityistuntien kesto on valintasi mukaan joko 30 tai 45 minuuttia. Yksityistuntien hinnat ovat samat kuin instrumenttiopetuksessa ja tunteja on enintään 16 syyslukukaudella ja 17 kevätlukukaudella.


Tutustu musiikkiopistoon

Tiedoksi

Oppilaspaikat

Oppilaspaikka vastaanotetaan sitovasti toistaiseksi tai tietyksi määräksi tunteja kerrallaan riippuen siitä, kumman vaihtoehdon opiskelija on ilmoittautuessaan valinnut. Toistaiseksi voimassa olevan oppilaspaikan voi irtisanoa kirjallisesti kunkin lukukauden lopussa joulukuussa ja toukokuussa.
Opiskelu päättyy kyseisen kuun loppuun. Mikäli opiskelija/huoltaja ei irtisano oppilaspaikkaa em. ajankohtana, opiskelu jatkuu seuraavalla lukukaudella. Pidätämme oikeuden laskuttaa peruutuksista 50 € peruutusmaksun sekä mahdolliset pidetyt ja varatut tunnit. Kaikki tunnit tulee käyttää lukukauden aikana. Opiskelijan perumia tunteja ei pääsääntöisesti korvata. Ryhmätuntien alkaminen/jatkuminen varmistuu kunkin lukukauden alussa.

Ilmoittaudu

Etuudet ja tarjoukset

Aloittaessasi kesken lukuvuoden, myönnämme kulloinkin voimassaolevan alennuksen. Tarjoukset ja alennukset näet Facebook-sivuiltamme.

Tykkää meistä Facebookissa

Samassa taloudessa asuvat sisaret saavat kerta-alennuksen toisen sisaren edullisemmasta lukukausimaksusta. Alennusta myönnetään instrumenttiopintojen pääaineesta sekä musiikkileikkikoulusta 5 %, molempien sisarusten kuuluessa samaan aineryhmään.

Lahjakortit

Voit ilahduttaa läheistäsi ostamalla hänelle valitsemasi määrän yksittäisiä tunteja tai vaikka koko lukukauden lahjaksi. Toimitamme lahjakortin sovittuun osoitteeseen, kun maksu näkyy tilillämme. Tämän jälkeen otamme yhteyttä lahjansaajaan. Tunnit tulee käyttää lukukauden aikana.

Maksuvälineet

Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum ja Tyky-Kuntoseteli+.